All posts by kadmin

PËRKUJTOHET 103 VJETORI I DËSHMORËVE TË LUFTËS SË ÇANAKKALASË

Me rastin e 18 Marsit, Ditës së Fitores së Çanakkalasë dhe Ditës së Përkujtimit të dëshmorëve, në qytetin e Shkodrës nën kujdesin e Institutit Kulturor "Yunus Emre" dhe Ambasadës së Republikës së Turqisë, u organizuan ceremoni dhe veprimtari, me pjesëmarrjen e ambasadorit të Republikës së Turqisë në Tiranë,Z.Murat Ahmet Yörük, autoriteteve të pushtetit lokal, familjarëve

VEPRIMTARI SPORTIVE NGA STUDENTËT E FONDACIONIT “ALSAR”

Studentët e Fondacionit  “ALSAR” realizuan me sukses edhe veprimtarinë sportive nën moton  "Mendje e shëndoshë në trup të shëndoshë". Projekti u realizua në Tiranë gjatë muajit mars në fushat e kompleksit sportiv të Liqenit Artificial,  me synimin për t’u argëtuar dhe forcuar marrëdhëniet vëllazërore ndërmjet  tyre dhe zhvilluan për këtë qëllim një mini kampionat volejbolli.

2500 FIDANË PISHE PËR TIRANËN

Në kuadër të nismës “Dhuro pemë për Tiranën”, me qëllim shtimin e gjelbërimit dhe përmirësimin e mjedisit në kryeqytet, Fondacioni ALSAR në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë zhvilloi gjatë fundit të muajit mars në Parkun e Liqenit të Farkës ceremoninë e dhurimit të 2500 copë bimësi dekorative të llojit fidanë pishe, si një kontribut modest për

ALSAR Organizon simpoziumin ndërkombëtar “Qytetërimi Osman”

Pasi e ka sjellë me mjaft sukses në shqip një vepër të tillë madhore si “Qytetërimi osman”, Fondacioni “ALSAR” ka organizuar këtë të hënë dhe një simpozium shkencor për të. I mbajtur te Hotel “Tirana”, ai ka patur në qendër të tij njëkohësisht dhe figurën e historianit të mirënjohur turk, Halil İnalcık, bashkëpërgatitës i kësaj

PROMOVIMI I LIBRIT “ÇËSHTJA E PAQENË E DETIT: NJË INTRIGË DIPLOMATIKE GREKE APO SHQIPTARE”

Fondacioni “ALSAR” boton dhe përuron librin e diplomatit dhe studiuesit të njohur, “Mjeshtër i Madh” Shaban Murati. Më datë 27 mars 2018 në sallën “Balsha” të Hotel Tirana Internacional Fondacioni Arsimor Kulturor “Alternativa e së Ardhmes” ALSAR përuroi librin e diplomatit dhe studiuesit të njohur Shaban Murati, “Çështja e paqenë e detit: Një intrigë diplomatike

NISMË SENSIBILIZUESE PËR MË SHUMË PËRKUJDESJE NDAJ MOSHËS SË TRETË

Vetmia e moshës së tretë, braktisur nga fëmijët që janë në emigracion, është drama e kohës sonë. Kjo u shkakton atyre mërzi dhe stres. Ndoshta ndihen të nënvlerësuar dhe pa ndonjë rol në jetë. Çështja nuk është individi i moshuar, çfarë bën ai për veten, por shoqëria që e zbut pleqërinë e njeriut dhe e