Tag Archives: Humanitare

Fëmijë jetimë marrin ndihmën financiare të zekatit

Në këto ditë feste, të mbushura me aktivitet humanitar, për fëmijë jetimë është dhënë ndihma financiare e zekatit.

Ata e kanë marrë atë në ambientet e Fondacionit ALSAR, ku janë pritur me ngrohtësinë e zakonshme.

Nën kujdesin e vazhdueshëm të fondacionit, 50 jetimë e përfituan ndihmën, shtënë në zarfa të posaçëm.

Dhënia e ndihmës financiare të zekatit u mundësua nga WEFA, me qendër në Gjermani.

Kjo organizatë humanitare mbështeti dhe aktivitete të tjera të ALSAR-it gjatë ditëve të Kurban Bajramit.

Në Elbasan, me mish kurbani për jetimët

Në valën e aktivitetit humanitar të zhvilluar prej së dielës në kuadër të Kurban Bajramit, për shtresa në nevojë është shpërndarë mish kurbani.

Atë e përfituan mijëra familje në qytete dhe fshatra të ndryshme të vendit, të cilave iu mundësua një përjetim më i mirë i festës.

Fondacioni ALSAR e realizoi shpërndarjen e mishit të kurbanit me mbështetjen e disa enteve humanitare ndërkombëtare; partnerë me të cilët ka një një bashkëpunim të gjatë dhe të frytshëm.

Elbasani ishte ndër qytetet ku u dha kjo ndihmë, dhe te kontribuesit u rreshtua dhe organizmi bamirës me qendër në Britani, Mercy to Humanity.

Përmes përfaqësuesve të tyre në vendin tonë, nën emrin, Mirësi për Botën, u shpërnda mish kurbani për 200 jetimë të këtij qyteti.

Ndhmën e shpërndarë në një mjedis të hapur e morën nëna apo të afërm të jetimëve.

Në atmosferë feste, dhurata në veshmbathje për jetimë

Kurban Bajrami vazhdon të përcillet në Fondacionin ALSAR me një varg aktivitetesh humanitare në ndihmë të shtresave në nevojë.

Ashtu si në fundjavën e kaluar, për fëmijë jetimë janë dhuruar veshmbathje me rastin e Kurban Bajramit.

Në veprimtarinë e tretë të këtij lloji, dhuratat janë shpërndarë në mjediset e fondacionit.

Veprimtarinë e dhurimit të veshmbathjeve e mbështeti IHH me qendër në Holandë, e pranishme me përfaqësuesit e saj.

Dhuratën e përfituan 100 fëmijë jetimë, të gëzuar për çka morën në duar në këtë Kurban Bajram.

Nën kujdesin tonë të vazhdueshëm, jetimët marrin ndihmë të vazhdueshme nëpërmjet zbatimit të projekteve humanitare, shpesh të koordinuara me partnerë ndërkombëtarë.

Ndarja e mishit të kurbanit ka vijuar në ditët e festës

Prej së dielës, ditës së Kurban Bajramit, sasi të konsiderueshme mishi kurbani janë shpërndarë nga punonjës të Fondacionit ALSAR.

Në mënyrë të pandërprerë, aktiviteti i ngjeshur ka vijuar për të realizuar shpërndarjen në një kohë sa më të shkurtër e kudo ku është planifikuar.

Me mbështetjen nga WEFA, organizata e ndihmave me qendër në Gjermani, u është ardhur në ndihmë 400 familjeve me mish kurbani.

Sasia është ndarë në njësinë administrative të Krrabës, në Tiranë. Ndihmë në mish kurbani ka përfituar dhe Shoqata e të Verbërve.

Karakteri humanitar i aktivitetit bashkëshoqëron simbolikën e Kurban Bajramit dhe përçon solidaritet e gëzim te njerëzit, te shtresat në nevojë.

Mish kurbani për shtresa në nevojë

Fondacioni ALSAR ka zhvilluar prej ditës së Kurban Bajramit një aktivitet intensiv humanitar, duke përçuar ngado frymën e festës dhe duke u ardhur në ndihmë mijëra familjeve.

Ndër partnerët që kanë mbështetur shpërndarjen e mishit të kurbanit është dhe IHH, me qendër në Holandë.

Falë kontributit të këtij organizmi humanitar, ndihma në mish kurbani ka mbërritur te shumë nevojtarë. Ajo është dhënë për 2000 familje, në zona të ndryshme të vendit.

Punonjësit e ALSAR-it shpërndanë paketime me mish kurbani në njësinë administrative të Bërzhitës dhe në atë të Petrelës.

Në Bashkinë e Maliqit, e në Korçë dhe Devoll, u shpërnda një tjetër sasi. Në Elbasan, shpërndarje pati në Labinot-Katund.

Në Tiranë, ndihmën e përfituan dhe familje jetimësh, anëtarë të shoqatës “Shpresa për jetën” e pensionistë.

Ndihma u prit kudo me mirënjohje dhe falënderim.

Fëmijë jetimë marrin veshmbathje, dhuratë për Kurban Bajram

Fëmijë jetimë, të shoqëruar nga nëna dhe të afërm, mbushën një nga sallat e Hotel “Tirana International” një ditë para Kurban Bajramit në një aktivitet humanitar të organizuar nga Fondacioni ALSAR.

Organizimi kishte në qendër pikërisht jetimët, për të cilët ishin përgatitur veshmbathje si dhuratë për Kurban Bajramin.

Aktivitetin e mbështeti HASENE, organizata humanitare me qendër në Gjermani. Të pranishëm në sallë ishin përfaqësues të saj, të ardhur posaçërisht për veprimtari humanitare në këto ditë feste.

Pjesëmarrësve u foli kryetari i Fondacionit ALSAR, z. Mehdi Gurra, e po ashtu një nga përfaqësuesit e organizatës partnere.

Veshmbathje u dhuruan për 300 fëmijë jetimë; ata morën njëri pas tjetrit paketimet e posaçme.

Atmosferën e bënë akoma më festime vallet e të vegjëlve të veshur me kostume popullore.

Në vëmendje gjatë tërë kohës në aktivitetin humanitar të ALSAR-it, për jetimët është bërë prej kohësh traditë dhënia e dhuratave në veshmbathje në prag të festave të këtilla.

soap 2 day