ALSAR MERR PJESË NË KONFERENCËN SHKENCORE NDËRKOMBËTARE

U zhvillua në qytetin e Canakkales në Turqi, nga data 15 – 16 nëntor 2018, Konferenca Shkencore Ndërkombetare me temë “Emigrimi dhe Shoqëria” organizuar nga Universiteti “18 mars”.

Fondacioni “Alsar” mori pjesë në zhvillimin e punimeve të kësaj konference në kuadër të marrëveshjes së përbashkët të bashkëpunimit, dhe mbajti në të referatin me temë: “Emigrimi, fenomeni që kanos të ardhmen e Ballkanit”

Gjatë kësaj trajtese u hodh dritë mbi fenomenin e emigrimit në rajonin e Ballkanit, një dukuri kjo që po bëhet gjithnjë e më shqetësuese, pasi të rinjtë e kanë më të lehtë të largohen dhe të rehatohen në një jetë më të mirë, në vend që të qëndrojnë në atdheun e tyre dhe të përpiqen e të luftojnë për ta ndryshuar atë.

Ky është një kërcënim i drejtpërdrejtë për zhvillimin tonë ekonomik dhe kohezionin social. Nëse nuk trajtohet në shkaqet dhe rrënjët e tij, ai mund të prodhojë një cikël të rrezikshëm vicioz që vështirë se mund të shpërthehet e të këputet.Janë këto disa nga mesazhet që u përçuan për të pranıshmıt me anë të këtıj referati. Punimet e kesaj konference u ndoqen me interes nga të pranishmit.

soap 2 day