ALSAR nxjerr botimin, “Reformat në Perandorinë Osmane dhe shqiptarët (1792-1876)”, të autorit Ibrahim Gashi

E shkuara osmane dhe studimi i saj mbeten një temë e parapëlqyer për shumë studiues, historianë, akademikë.

Një prej tyre, autori kosovar Ibrahim Gashi, i paraqitet lexuesit me veprën, “Reformat në Perandorinë Osmane dhe shqiptarët (1792-1876)”.

Periudha historike së cilës autori i është kushtuar në punimin e tij studimor përfshin reformat e Tanzimatit, parë dhe analizuar në lidhje me shqiptarët.

Vepra ndihmon për një vështrim realist të zhvillimeve të shekullit XIX në Perandorinë Osmane, të reformave dhe qëndrimit të shqiptarëve karshi tyre.

Librin sapo e ka botuar Fondacioni ALSAR. Ai vjen në radhën e një serie botimesh gjatë këtij viti të ALSAR-it.

Slide Slide Slide
soap 2 day