ALSAR nxjerr nga shtypi librin, “Ri-Rrugë e Mëndafshit”

Botimet ALSAR vazhdojnë të sjellin te lexuesi në mënyrë ritmike tituj të rinj, duke i qëndruar besnik traditës së shumëllojshmërisë tematike.

Ndërsa një ditë më parë u bëmë të ditur botimin, “Propozime për drejtshkrimin”, u njohim sot me një tjetër libër të ri.

Punimet në këtë botim e ftojnë lexuesin t’i kushtojë vëmendje dhe ta rimendojë konceptualisht Rrugën e Mëndafshit.

“Ernest Pariset, një dijetar francez i mëndafshit i shekullit të nëntëmbëdhjetë, e ndau historinë e gjatë të mëndafshit në katër epoka të mëdha: epoka e kinezëve, epoka e muslimanëve, epoka e italianëve dhe epoka e francezëve,” na tregon libri në tekstin e kapakut të pasmë.

“Cila do të mund të ishte forca shtytëse pas këtij marshimi madhor të mëndafshit nëpër kohë dhe hapësirë? … Shkëmbimi i mëndafshit nuk është asgjë tjetër, veçse pjesë e një dinamike historike të bashkëveprimit njerëzor.”

“Në vitet në vijim ne do të shohim se projektet e reja të realizuara nga vendet në Rrugën e Mëndafshit do të luajnë rol kyç për procesin e ri integrues midis lindjes dhe perëndimit…”

Sigurisht  që “Ri-Rrugë e Mëndafshit” ka në brendësi shumë më tepër se kaq, një material të bollshëm shpjegues dhe ndriçues.

Slide Slide Slide
soap 2 day