Botimet ALSAR nxjerrin nga shtypi veprën “Islami ndërmjet Lindjes e Perëndimit”

Vepra monumentale e të ndjerit Alija Izetbegoviq botohet për herë të parë nga Fondacioni ALSAR, ndërsa është botuar dhe më herët në shqip.

E mirënjohur, e shumëlexuar dhe e shumëdiskutuar, frymëzuese gjithashtu, vepra meritonte një botim të ri, të realizuar nga Botimet ALSAR.

Intelektual, mendimtar dhe shtetar boshnjak i klasit të parë, Alija Izetbegoviq nuk është prej një kohe të gjatë mes njerëzve të kësaj bote, por çfarë ai la si trashëgimi të tij mbetet ende e gjallë dhe e freskët mes nesh si dëshmi e një kapaciteti dhe veprimtarie të jashtëzakonshme.

“Islami ndërmjet Lindjes e Perëndimit” ishte sipërmarrje e madhe e Izetbegoviqit, si shumë të tjera në jetën e vet, e shkruar me patosin e një muslimani – një arritje e rendit të parë, siç janë shprehur vlerësuesit e veprës.

Vepra bart një qasje të gjithanshme mbi Islamin, si orvatje për ta bërë atë të kuptueshëm e të prekshëm.

“Islami ndërmjet Lindjes dhe Perëndimit” është vepër e cila fton pandërprerë për lexim, për meditim dhe reflektim, e si e tillë ofrohet rishtas nga Botimet ALSAR.

Slide Slide Slide
soap 2 day