Certifikatë mirënjohjeje për ALSAR-in në Kongresin e 5-të Ndërkombëtar të Materialeve dhe Polimereve në Burdur të Turqisë

Fondacioni ALSAR u vlerësua me certifikatë mirënjohjeje në ceremoninë e hapjes së Kongresit të 5-të Ndërkombëtar të Materialeve dhe Polimereve për mbështetjen e dhënë këtij aktiviteti shkencor.

Në mungesë të kryetarit të Fondacionit ALSAR, z. Mehdi Gurra, në ceremoni për shkak të axhendës së ngjeshur, certifikatën e mirënjohjes e mori në emër të fondacionit doc. dr. Mustafa Karaboyacı, anëtar i trupës mësimdhënëse në fakultetin e Inxhinierisë Kimike të Universitetit “Süleyman Demirel”. Ai i përcolli komitetit organizator të kongresit përshëndetjet e kryetarit të Fondacionit ALSAR. Certifikata e mirënjohjes u dha në ceremoni nga prof. dr. Ayhan Oral, kryetar i komitetit organizator të kongresit.

Kongresi i 5-të Ndërkombëtar i Materialeve dhe Polimereve po i zhvillon punimet nga 29 shtatori në 1 tetor në Budur të Turqisë, me mikpritës Universitetin “Mehmet Akif Ersoy” dhe në bashkëpunim me një varg shoqatash, institucionesh dhe universitetesh, si me Shoqatën e Kimistëve në Turqi, Universitetin “18 Marsi” të Çanakalasë, TİKA-n, Universitetin e Tetovës, Universitetin e Prishtinës, Shoqatën e Kimistëve dhe Teknologëve të Maqedonisë, Shoqatën e Kërkimit të Materialeve të Maqedonisë, Shoqatën Kimike Tuniziane dhe Shoqatën Kimike të Pakistanit.

Ky kongres ka nisur të mbahet rregullisht prej vitit 2017, fillimisht në Ohër, e më pas në Durrës, Prishtinë dhe Tetovë.

Synim i kongresit është njohja e pjesëmarrësve me zhvillimet shkencore të fushës dhe shkëmbimi i ideve dhe përvojave akademike.

ALSAR-i, si mbështetës i veprimtarive akademike, ka kontribuar në organizimin dhe mbajtjen e këtij kongresi dhe në vitet e shkuara, i vlerësuar dhe më herët me certifikatë mirënjohjeje.

soap 2 day