Ekipi i ALSAR-it shpërndan ndihma për banorët në zonat e dëmtuara nga tërmetet në Turqi

Goditur dhe shkatërruar prej tërmetesh të fuqishme të hënën e javës së kaluar, qytete dhe provinca të tëra në jug dhe juglindje të Turqisë janë në nevojë të ngutshme për ndihmë të gjithanshme.

Në kuadër të dhënies së kësaj ndihme ka vajtur në Kahramanmarash dhe një grup punonjësish të Fondacionit ALSAR. Ata prej ditësh po kontribuojnë në terren me shpërndarje ndihmash për banorët.

Aktiviteti i ngjeshur humanitar po zhvillohet në bashkëpunim dhe në bashkërendim me AFAD-in, Agjencinë e Menaxhimit të Fatkeqësive dhe Emergjencave në Turqi, WEFA-n, organizatën e ndihmave me qendër në Gjermani, dhe një organizëm joqeveritar turk, Gönüllerde Birlik Vakfı.

Në Elbistan, një qytet në provincën e Kahramanmarashit, të prekurve nga tërmeti u jepen ushqime, batanije dhe artikuj të ndryshëm të nevojshëm.

Mes të ftohtit dhe rrënojave, ndihma përcillet duar më duar te nevojtarët, njerëz që kanë humbur të afërmit dhe shtëpitë.

Slide Slide Slide
soap 2 day