Ekskursion në Berat me ndjekësit e kurseve të gjuhës turke pranë Fondacionit ALSAR

E enjtja ishte ditë ekskursioni për një grup djem e vajzash të kurseve të gjuhës turke pranë Fondacionit ALSAR; një vizitë në qytetin mijëvjeçar të Beratit, si destinacion i vizitueshëm në çdo kohë e stinë, me trashëgiminë e pasur historike, kulturore dhe arkitekturore.

Ekskursioni u organizua në kuadër të veprimtarive kulturore të fondacionit të kushtuara njohjes së historisë dhe bukurive të vendit tonë, të qyteteve tona. Një traditë e konsoliduar vit pas viti.

Ndjekësit e kurseve të gjuhës turke vizituan objekte muzeore gjatë qëndrimit disaorësh, urën antike, u ngjitën në kala, panë Osumin që e përshkon në mes qytetin dhe u mahnitën me arkitekturën e shtëpive njëra mbi tjetrën.

Pasuritë monumentale, xhamitë, muzetë, lanë mbresa te ekskursionistët gjatë shëtitjes së Beratit.

Vizitën e bëri më të këndshme dreka e përbashkët me shoqëruesit në ekskursion, mësuesit e kurseve dhe pjesëtarët e personelit të Fondacionit ALSAR.

Në kthimin për në kryeqytet u bë dhe një vizitë e shkurtër në Belsh.

Slide Slide Slide Slide Slide Slide
soap 2 day