Fëmijë jetimë marrin veshmbathje, dhuratë për Kurban Bajram

Fëmijë jetimë, të shoqëruar nga nëna dhe të afërm, mbushën një nga sallat e Hotel “Tirana International” një ditë para Kurban Bajramit në një aktivitet humanitar të organizuar nga Fondacioni ALSAR.

Organizimi kishte në qendër pikërisht jetimët, për të cilët ishin përgatitur veshmbathje si dhuratë për Kurban Bajramin.

Aktivitetin e mbështeti HASENE, organizata humanitare me qendër në Gjermani. Të pranishëm në sallë ishin përfaqësues të saj, të ardhur posaçërisht për veprimtari humanitare në këto ditë feste.

Pjesëmarrësve u foli kryetari i Fondacionit ALSAR, z. Mehdi Gurra, e po ashtu një nga përfaqësuesit e organizatës partnere.

Veshmbathje u dhuruan për 300 fëmijë jetimë; ata morën njëri pas tjetrit paketimet e posaçme.

Atmosferën e bënë akoma më festime vallet e të vegjëlve të veshur me kostume popullore.

Në vëmendje gjatë tërë kohës në aktivitetin humanitar të ALSAR-it, për jetimët është bërë prej kohësh traditë dhënia e dhuratave në veshmbathje në prag të festave të këtilla.

soap 2 day