FONDACIONI “ALSAR” PREZANTOHET NË SIMPOZIUMIN NDËRKOMBËTAR “INSTITUCIONI I VAKËFIT”

Fondacioni Alsar është prezantuar si një shembull i zhvillimit të vazhdueshëm në simpoziumin ndërkombëtar “Institucioni i Vakëfit” të organizuar në datat 14-15 Korrik 2018 nga Universiteti Sabahattin Zaim në Stamboll. Prezantimi është bërë nga studiuesi Ruhi CAN ALKIN i cili është asistent professor në universitetin Necmettin Erbakan në qytetin e Konjas në Turqi. Gjatë kumtesës së tij ai hodhi dritë mbi rolin dhe kontributin e studentëve shqiptarë të regjistruar në universitetet turke dhe zhvillimin  e marrëdhënieve të vazhdueshme midis Turqisë dhe Shqipërisë, ku Fondacioni “ALSAR” është përzgjedhur si rast studimi.

Fondacioni ALSAR, i themeluar në Shqipëri, në vitin 2006. Ai është një shembull i suksesshëm i një institucioni bamirës që vepron sipas dinamikës së periudhës moderne, por që rrezaton edhe gjurmët e periudhës tradicionale të institucionit të vakëfit.

Ky fondacion drejtohet nga Z.Mehdi Gurra, i diplomuar në Turqi, gjatë periudhës 12-vjeçare ka ofruar sherbimeve mirëbërëse ndaj shoqërise shqiptare, duke u shquar për zhvillimin e veprimtarisë së tij  të larmishme në fushën e arsimit, bamirësisë dhe kulturës gjate rrugetimit këtij institucional  veprimataria  e tij është mbështetur nga  ndihmat e vazhdueshme dhe bujare të popullit turk të ofruara përmes organizatave të shoqërisë civile dhe institucioneve shtetëtore në ndihmë të popullit vëlla shqiptar.

soap 2 day