Fondacioni ALSAR uron: Gëzuar Fitër Bajramin!

Muslimanë dhe muslimane, bashkëqytetarë dhe bashkëqytetare!

Sot është një ditë e madhe, një ditë feste!

Sot është dita për të festuar e për t’iu gëzuar frytit të sakrificës sonë njëmujore në adhurim të Zotit!

Pas një muaji agjërimi ne jemi bërë qenie më të dëlira, më të virtytshme, më besimtare, më të përshpirtshme, më pak egoiste, më tepër humane.

Besimi, solidariteti, dashuria, vëllazëria, ngadhënjyen në shumë shpirtra. Në një muaj e deshëm më shumë njëri-tjetrin, ndamë tryezën e iftarit dhe iu lutëm së bashku Zotit për më shumë begati, më së pari shpirtërore.

Muaji i madhëruar i Ramazanit na mbërtheu prej ditës së parë me atë frymë të tij krejt të veçantë, duke na latuar pak nga pak. Në të u ngopëm me ushqimin e shpirtit, të kredhur në oqeanin e besimit.

Ne, si institucion, si fondacion, nxituam, vrapuam, ndihmuam. Nuk pushuam për asnjë çast në një muaj, ngaqë e përjetuam çdo moment të Ramazanit si mundësi për të trokitur në zemrën dhe derën e bashkëqytetarit, bashkëbesimtarit.

Në misionin tonë humanitar na mbështetën partnerë dhe bashkëpunëtorë, me të cilët kemi të përbashkët shumë ide dhe objektiva. Nga këto bashkëpunime vërshoi ndihma, e dërguar anekënd në Ramazan.

Me shpresën se na janë pranuar nga Zoti i Plotfuqishëm agjërimi dhe lutjet tona, tek i drejtohemi çdo bashkëkombësi, urimi në këtë ditë feste është i natyrshëm, i dalë vetiu nga zemra: GËZUAR!

soap 2 day