Me mbështetjen e TİKA-s, iftare për mijëra njerëz në qytete të ndryshme përgjatë gjithë muajit të agjërimit

Një prej projekteve që ka nisur të realizohet prej në nisje të Ramazanit nga Fondacioni ALSAR në bashkëpunim me Agjencinë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TİKA) është ai i shtrimit dhe shpërndarjes së iftareve anekënd vendit.

Mbështetja e TİKA-s për realizimin e këtij projekti është thelbësore dhe, sigurisht, së tepërmi e lavdërueshme.

Synimi është ambicioz: iftare për 3000 persona në një muaj, me një mesatare të shtrimit apo shpërndarjes në paketime të posaçme të iftareve për rreth 100 persona për çdo mbrëmje të Ramazanit.

Dhënia e iftareve ka nisur në Tiranë, për pjesëtarë të komuniteti rom, në organizime gjatë këtyre tre ditëve të para të agjërimit.

Nga kryeqyteti shkohet në qytete të tjera, në shtrime iftaresh për komunitete dhe agjërues të tjerë, për të përcjellë ngado mesazhe solidariteti dhe dashurie njerëzore, aq kuptimplote në një muaj të tillë të bekuar.

Projekti i shtrimit të iftareve apo shpërndarjes së tyre është veç një prej veprimtarive humanitare në Ramazan, të dalluara për shumëllojshmërinë dhe intensitetin e lartë.

Slide Slide Slide Slide
soap 2 day