Në 107-vjetorin e ngadhënjimit në Çanakala, e përkujtojmë me nderim sakrificën sublime të martirëve

Si çdo vit, Turqia përkujton më 18 mars epopenë e shkruar me gjakun e dëshmorëve në 1915-n, Fitoren e Çanakalasë. Ajo ngjarje historike e përmasave madhore i preu rrugën tragjedisë, u dha goditje fatale pushtuesve, dhe i dha zemër e kurajë luftës për ekzistencë të një populli heroik.

Në Ditën e Dëshmorëve, e tërë Turqia përulet para kujtimit të të flijuarve, para heroizmit të atyre që dhanë gjakun për të mbrojtur vatanin dhe për të mos e lënë atë në dorë të pushtuesve.

Mbi guximin, trimërinë dhe vetmohimin e të rënëve, mes të cilëve dhe shumë shqiptarë, u shkrua një faqe e lavdishme historie, e martirizimit për hir të lirisë!

Përkujtimi i këtij përvjetori ka marrë një tjetër përmasë me inaugurimin e urës gjigande të Çanakalasë, dëshmi e rritjes së Turqisë, ndikimi i së cilës për paqen rajonale dhe globale po bëhet çdo ditë e më tepër jetik.

Fondacioni ALSAR i përkujton me nderim të rënët e luftës së Çanakalasë, e përkujton me nderim gjakun e atyre që e shkruan atë epope!

Lutje për të rënët, nderim për ta!

soap 2 day