Në xhaminë e restauruar nga TİKA, ALSAR organizon këndim mevludi dhe bën lutje për dëshmorët e 15 korrikut

Në një ditë të shënuar për popullin turk, në përkujtimin e përvjetorit të pestë të përpjekjes së dështuar për grusht shteti, Fondacioni ALSAR organizoi këndim Kur’ani dhe mevludi, dhe bërje lutjesh për të rënët dëshmorë në mbrojtje të rendit kushtetues.

Veprimtaria u zhvillua në Xhaminë e Kalasë së Prezës, të restauruar në vitin 2014 nga TİKA dhe të inauguruar një vit më pas nga presidenti turk, Recep Tayyip Erdoğan.

Mes dhjetëra të pranishmëve ishin banorë të zonës, besimtarë, dashamirës të Fondacionit ALSAR dhe njerëz që e duan miqësinë shqiptaro-turke.

Të pranishmit dëgjuan këndim Kur’ani, këndim mevludi, e të gjithë bashkë u lutën në fund për shpirtrat e të rënëve dëshmorë për Turqinë më 15 korrik 2016.

Një lutje e veçantë iu kushtua presidentit Erdoğan, që Zoti ta ruajë, ta mbrojë nga e keqja, e t’i japë fuqi në udhëheqjen e popullit turk. Lutje pati për të dy popujt miq, turk dhe shqiptar, për ummetin islam në përgjithësi, për mbarësi e ditë më të mira.

Aktiviteti i pasdites pasoi ceremoninë përkujtimore të zhvilluar po sot, në orët e paradites, në memorialin me emrat e dëshmorëve turq të 15 korrikut, në parkun e Liqenit Artificial të Tiranës.

Slide Slide Slide
soap 2 day