Nëna jetimësh marrin mësime kuzhine nga mjeshtrja turke

I gjendur gjithmonë pranë jetimëve dhe familjeve të tyre, Fondacioni ALSAR u ka dhënë mundësinë 20 nënave të fëmijëve jetimë të marrin mësime kuzhine falas në një kurs dyjavor.

Kursi zhvillohet me pjesëmarrjen e mjeshtres së njohur turke të kuzhinës, Ebru Baybara Demir, në kuadër të një programi mbi nismën e zonjës së parë të Turqisë, bashkëshortes së presidentit turk, Emine Erdoğan, për njohjen ngado të kulinarisë turke.

Nënat e jetimëve do të mund të marrin nëpërmjet kursit njohuri mbi kuzhinën turke, e të kualifikohen për një punësim të mundshëm, prej nga do të siguronin të ardhura të vazhdueshme dhe të nevojshme.

Sipas vetë zonjës Ebru Baybara Demir në një deklarim mediatik, me mësimin e kuzhinës turke këtyre grave u vihet në ndihmë për të siguruar të ardhura nga kjo kuzhinë dhe kontribuohet në integrimin social të tyre.

Ndjekëset e kursit janë nëna të fëmijëve jetimë të mbështetur në vazhdimësi nga Fondacioni ALSAR.

Slide Slide Slide
soap 2 day