Një iftar I përbashkët I familjes së madhe ALSAR

Fondacioni “ALSAR” në vijimësi të zhvillimit të projektit të shtrimit të iftareve organizoi dje në bashkëpunim me organizatat partnere një iftar të hapur për një mijë persona tek sheshi Skënderbej në qendër të qytetit të Tiranës, duke shprehur ndjenjat e solidaritetit human ndaj njerëzve në nevojë nën efektin e një atmosfere festive të muajit të bekuar të Ramazanit. Në këtë iftar krahas jetimëve dhe nënave të tyre, merrnin pjesë përfaqësues nga organizatat partnere, TIKA, IDSB, WEFA, RIBAT, këshilltar i Ambasadës së Turqisë , Z. Halis Kaya, përfaqësuesi i Bashkisë Tiranë Z. Abaz Hado, kryetari i Fondacionit ALSAR, Mehdi Gurra, etj. Në fjalën e tij përshëndetëse, kryetari i Fondacionit ALSAR, Gurra shprehu falënderimet për organizatat partnere dhe institucionet zyrtare turke të akredituara në Tiranë, për bashkëpunimin në dhënien e ndihmave ndaj njerëzve në nevojë. “Është kënaqësi të çelësh iftar në një sofër të tillë në sheshin Skënderbej, në kryeqendrën shqiptare simbolin e fisnikërisë dhe te bashkëjetesës fetare. Për këtë arsye dua të falënderoj të gjithë bashkëpunëtorët në emër të gjithë jetimëve për ndihmat e dhëna dhe në veçanti për këtë iftar” Një fjalë përshëndetëse ka mbajtur edhe Z. Abaz Hado, i cili në emër të Bashkisë Tiranë i shprehu mirënjohjen e tij Fondacionit ALSAR, për kontributin e çmuar që ofron përmes programeve te ndihmës humanitare ndaj shtresave sociale në nevojë duke qëndruar gjithmonë pranë tyre ku natyrisht spikasin vlerat e solidaritetit human të muajit të Bekuar të Ramazanit. Ndërsa në fjalën e tij këshilltari i Ambasadës së Turqisë , Z. Halis Kaya, vuri theksin tek rëndësia dhe të mirat e muajit të shenjtë të Ramazanit. Duke vënë në dukje se miqësia e Shqipërisë për Turqinë ka një vend të veçantë, ne kemi marrëdhënie të shkëlqyera në çdo fushë ashtu edhe mes organizatave te shoqërisë civile”, tha ai dhe më pas falënderoi Fondacionin ALSAR për organizimin. Synimi i organizimit të këtij iftari ishte për t’iu dhënë fëmijëve jetimë ngrohtësinë e përkujdesjes dhe mesazhin se janë pjesë e familjes së madhe ALSAR.

soap 2 day