Përcillen nxënës që fituan të drejtën e ndjekjes së studimeve në Turqi

Të dielën e 26 shtatorit u nisën drejt Turqisë fituesit e aplikimit për ndjekjen e studimeve në medresetë atje.

Nxënësit fitues do të mësojnë në shkollën në Tekirdağ, Uluslararası Şehit Münir Alkan Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Ata e patën kryer aplikimin gjatë verës në Fondacionin ALSAR, pasi shkolla, medreseja, në qytetin turk bëri të ditur se do të pranonte nxënës me bursë nga Ballkani për vitin e ri shkollor. Përzgjedhja u bë sipas kritereve të caktuara.

Djemtë e përcjellë për në medresenë në Tekirdağ do të gjejnë atje mjedisin e duhur për shkollimin e tyre.

Një numër i madh djem e vajzash i kanë ndjekur dhe vazhdojnë t’i ndjekin studimet në Turqi falë ndërmjetësimit dhe ndihmës së drejtpërdrejtë të Fondacionit ALSAR.

Me nivelin e tyre të lartë, shkollat e mesme dhe universitetet turke janë prej dekadash një destinacion i parapëlqyer për nxënësit dhe studentët shqiptarë.

soap 2 day