Përfundoi Simpoziumi Shkencor Ndërkombëtar “E Shkuara, e Tashmja dhe e Ardhmja e marrëdhënieve shqiptaro-turke”, i mbajtur në Tiranë, organizuar nga Fondacioni ALSAR nën kujdesin e Ambasadës Turke me kontributin e TİKA-s.

28 pjesëmarrës akademikë, diplomatë dhe ekspertë të ftuar nga Turqia, Mali i
Zi, Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria mbajtën fjalimet e tyre.
 Seanca e parë, Drejtuesi I seancës: Prof. Dr. Çinar Özen
Referuan:
Ambasador Kastriot Robo
Ambasador Alev Kılıc
Prof. Dr. Hysen Matoshi
Prof. Dr. Pëllumb Xhufi
Prof. Dr. Suer Eker
Prof. Dr. Ibrahim Gashi
Prof. Abdi Baleta
 Seanca e dytë, Drejtuesi I seancës: Prof. Dr. Pëllumb Xhufi
Referuan:
Prof. Dr. Çinar Özen
Prof. Dr. Milazim Krasniqi
Prof. Dr. Necmettin Alkan
Prof. Dr. Mevludin Ibish
Prof. Dr. Salih Kış
Prof. Dr. Ylmaz Sorgun
 Seanca e tretë, Drejtuesi I seancës: Prof. Dr. Ibrahim Gashi
Referuan:
Prof. Dr. Ferudun Ata
Prof. Dr. Qerim Lita
Mr. Salih Gör
Dr. Nail Draga
Prof. Dr. Beqir Meta
Prof. Dr. Jusuf Osmani
 Seanca e katërt, Drejtuesi I seancës: Prof. Dr. Mevludin Ibish
Referuan:
Dr. Sali Kadria
Prof. Dr. Nuredin Ahmeti
Prof. Dr. Nevila Nika
Prof. Dr. Xhevat Lloshi
Dr. Ardian Muhaj
Dr. Denald Prifit
Ky simpozium shkencor i shtohet dosjes së aktiviteteve të shumta të këtij formati
të organizuara nga Fondacioni ALSAR

soap 2 day