Projekt trajnimi për imamët, cikël leksionesh në Koplik

Fondacioni Alsar, imamet

Fondacioni ALSAR dhe Diyanet-i, institucioni përgjegjës në Turqi për çështjet fetare, realizuan një projekt të përbashkët disaditor, i cili synonte të ndihmonte në përgatitjen sa më të mirë të imamëve.

Projekti i trajnimit u realizua në Koplik, me pjesëmarrjen e 25 imamëve.

Lektorë nga Turqia mbajtën gjatë gjashtë ditëve, më 20-26 nëntor, një cikël prej 30 leksionesh.

Te imamët pjesëmarrës në kursin e trajnimit u përcollën njohuri nga fusha teologjike mbi rolin dhe misionin e udhëheqësit fetar në ditët e sotme.

Leksionet u ndoqën me interes nga të pranishmit, ndjekës të vëmendshëm të dijeve të dhëna prej lektorëve.

Të kënaqur nga trajnimi, imamët e vlerësuan së tepërmi projektin, si një bashkëpunim të frytshëm mes Fondacionit ALSAR dhe Diyanet-it.

Slide Slide Slide
soap 2 day