SHTRIMI I IFTAREVE:NJË TRADITË QË NDIQET E PASUROHET NDËR VITE

Fondacioni “Alsar” me rastin e muajit të madhëruar të Ramazanit ka vijuar ndjekjen e traditës së tij 12- vjeçare të organizimit të iftareve duke shprehur ndjenjat e solidaritetit human dhe të përkujdesjes ndaj shtresave të varfra shoqërore.

Jehona e traditës së shtrimit të iftareve është ndjerë kudo anembanë vendit, nën efektet e një atmosfere festive të muajit të bekuar të Ramazanit.
Në mbështetje të kësaj tradite vlerash, Fondacioni “ALSAR” ka organizuar iftare për të nderuar e respektuar sakrificën e myslimanëve në këtë muaj të rëndësishëm.

Sofra e iftarit bashkoi drejtues të pushtetit lokal, përfaqësues të shoqërisë civile dhe besimtarë të grupmoshave të ndryshme. Ky projekt, në ditët në vijim u organizua  sipas një grafiku kalendarik edhe në qytete të tjera të vendit.

Duke nisur nga qyteti i Tiranës me iftaret e shtruar për individë të familjeve të varfra, fëmijë jetimë, besimtarëve të grupmoshave të ndryshme dhe studentëve, për t’iu dhënë atyre ngrohtësinë e përkujdesjes dhe mesazhin se janë pjesë e një familjeje të madhe. Ky projekt është shtrirë sipas një grafiku kalendarik në qytete të ndryshme të vendit me një kohëzgjatje gjatë gjithë këtij muaji të Bekuar, nga i cili përfituan 5000 persona, me synimin për të krijuar ndjenja solidare e atmosferë festive të këtij muaji të mirësive e begative hyjnore.

Nr Vendi  zhvillimit Numri personave
1 Tiranë 3950 persona
2 Restorant – “La Pergola” Tiranë 200 persona
3 Kavajë 200 persona
4 Konispol 200 persona
5 Preshevë 250 persona
6 Sanxhak 200 persona
5 qytete 5000 persona
     

 

 

soap 2 day