“RINIA, BESIMI DHE SFIDAT E JETËS”

Fondacioni “ALSAR” në kuadër të zhvillimit të programit kulturor organizoi gjatë datave 21-22 prill 2018 respektivisht në qytetin e Kukësit dhe atë të Tiranës, 2 forume të hapura me temë “Rinia, besimi dhe sfidat e jetës”. Në këto veprimtari na nderoi me pjesëmarrjen e tij një i ftuar special, myftiu i qytetit të Konjas, Turqi Prof. Dr. Ali AKPINAR.

Gjatë leksioneve të mbajtura nga ana e tij, ai hodhi dritë mbi rolin dhe rëndësinë që ka rinia dhe besimi si dhe vlerat e tij edukative në projektimin e një të ardhmeje të ndritur të kombit. Ndër të tjera ai theksoi se rinia është begatia më e çmueshme e një kombi. Një komb pa një rini të shëndoshë nuk ka perspektivë të ndritur. Nëse rinia, zhvishet nga ndjenja shpirtërore dhe identiteti i saj, atëherë si mund të presim një të ardhme të dëshiruar për shoqërinë tonë?

Nuk mund të forcohet kombi shqiptar duke përjashtuar vlerat dhe kontributin e besimit fetar pasi vetëm një popull i shëndoshë shpirtërisht di të përballojë sakrificat, di të varrosë të shkuarën e errët, di të ndërtojë shpresat, di të projektojë të ardhmen .

Janë këto mesazhet që u përçuan gjatë ligjëratave të tij, të cilat u ndoqën me vëmendje e interes të veçantë nga të pranishmit.

soap 2 day