Category Page: Arsimore

Fondacioni ‘ALSAR’ uron nxënësit dhe mësuesit në ditën e parë të shkollës.

Dita e parë e shkollës është emocion i veçantë, është përjetim i ruajtur gjatë në kujtesë.

Një fëmijë shkëputet nga dora e prindërve dhe gjyshërve, për të dëgjuar tani e tutje, për pjesën më të madhe të vitit, mësuesin apo mësuesen.

Një nxënës më i rritur kalon në një fazë të re të shkollimit.

Rruga e dijes për disa sapo ka filluar, për të tjerë është rinisje pas disa muajve pushime.

Dëshira, përkushtimi, vullneti janë elementë e domosdoshëm që përcaktojnë ecurinë e ndjekësve të shkollës. Ëndrrat l, ambiciet dhe synimet e qarta janë nxitëset në arritjen e suksesit në arsimim.

Fondacioni ALSAR, si një mbështetës i vazhdueshëm i brezit të ri, i nxënësve dhe studentëve, i arsimimit në përgjithësi përcjell urimet më të mira në këtë ditë të parë të vitit të ri shkollor.

ALSAR uron një vit të mbarë e të suksesshëm për çdo nxënës dhe mësues!

Suksese në udhën e nxënies dhe mësimdhënjes

Pranë fëmijëve, në mbikqyrje të ecurisë së kurseve verore.

Ashtu sikurse është kthyer në traditë në Fondacionin ‘ALSAR’, edhe gjatë këtij sezoni veror në kuadër të projektit afatgjatë për edukimin e brezave të rinjë vijojnë kurset verore.
Inspektimet në klasat e kurseve verore përkatësishtë kanë vijuar në këtë javë nē Çermë (Lushnje), Zhamë (Lushnje), Vilëz (Tiranë), Arameras (Fushë-Krujë), Durrës dhe Gremenj (Kavajë).

Mësuesit për çdo kurs u transmetojnë fëmijëve njohuri mbi besimi , në një proces mësimdhënieje dinamik, që i bën ata të ndihen mirë emocionalisht që kështu të përthithin mësimin sa më mirë.

Kurset verore u krijojnë mundësinë e edukimit në kuadër zhvillimit etiko-moral shumë fëmijëve në qytete të ndryshme të vendit. Mbikqyrja e kurseve verore do vijojë në çdo klasë kursesh kudo në Shqipëri.

Projekti u mundësua në bashkëpunim me organizatën humanitare me qendër në Londër ‘Mercy to Humanity’

Slide Slide Slide Slide

Shkolla verore, edukim dhe argëtim në stinë pushimi

Nëse kërkon një të përbashkët në tre shtyllat e aktivitetit të Fondacionit “ALSAR”, përkujdesin për fëmijët, sidomos për jetimët, e gjen si në aspektin humanitar, arsimor dhe kulturor.
Kujdesi për ta i përket së shkuarës, së sotmes dhe së nesërmes së fondacionit. Në formim e sipër, të brishtë, ca prej tyre dhe pa ngrohtësinë e një familjeje të plotë, nevojën për ndihmë, për kujdes, për këshillë, e kanë të qenësishme, të domosdoshme. Filiza të së ardhmes, ata duhen ushqyer me edukatën e duhur, për të mos u kthyer nesër nga shpresa në barrën e shoqërisë.
Vera është stina kur institucionet arsimore mbyllin dyert përkohësisht, koha e lirë për fëmijët bëhet shumë e madhe, e duhet administruar. Për të mos humbur çfarë është mësuar në një pjesë të mirë të vitit, por për t’i shtuar diçka dijes, edukimit.
Bashkë me kurset verore, Fondacioni “ALSAR” ka zhvilluar dhe shkollën verore ditë më parë. Ashtu si me kurset, dhe projekti i shkollave verore është i kahershëm, realizuar në vite.
Ndryshe nga kurset, shkolla verore është hapur dhe funksionon vetëm në kryeqytet. Ndjekur posaçërisht nga fëmijë jetimë, në një muaj aktivitet, aq sa do të jetë në veprim, do t’u japë mundësi atyre të mësojnë gjëra të reja apo të ngulisin në mendje gjëra të ditura mbi edukatën, etikën, moralin, besimin.
Në mënyrë të përditshme, 50 djem e vajza dëgjojnë mësimet e dy mësimdhënësve turq, të mësuesit për djemtë dhe të mësueses për vajzat, ardhur nga Turqia për shkollën verore.
Një vakt ushqim u jepet çdo ditë ndjekësve të shkollës verore. Mësimdhënia ndërthuret me argëtimin, me veprimtari dëfryese, që shkolla verore të jetë sa më tërheqëse për ta dhe fëmijët të ndiejnë gëzim në kohën e kaluar në të.
Si shpesh me projektet tona, dhe projekti i shkollës verore ka mbështetjen e një organizate të huaj partnere. Organizata partnere, HAYRAT, me qendër në Turqi, ndihmoi në realizimin e këtij projekti dobiprurës për fëmijët jetimë.

Në përfundim të shkollës verore fëmijët morën dhurata dhe çertifikata

Slide Slide Slide

‘Fondacioni Alsar’ në kuadër të projektit ‘Libri dhurata më e çmuar’ dhuron tituj librash për shkollën ‘Kuvendi i Grecës’ Selcë-Malësi e Madhe.

Në kuadër të aktiviteteve arsimore dhe kulturore të Fondacionit ALSAR, dhe në vijim të projektit afatgjatë, “Libri, dhurata më e çmuar”, qindra tituj librash janë dhuruar për shkollën ‘Kuvendi i Grecës’ në Selcë-Malësi e Madhe.

Në aktivitetin e organizuar në bashkëpunim me stafin e shkollës ‘Kuvendi i Grecës’ u tregua një interes i madh nga nxënësit prezent mbi 32 titujt dhuruar.
Në përfundim të aktivitetit në Selcë, drejtori i shkollës ‘Kuvendi i Grecës’ sëbashku me stafin e Fondacionit Alsar patën një takim mbi vlerësimin e frymës bashkëpunuese aktuale por edhe në vijimin e kësaj fryme për të ardhmen.

Slide Slide Slide Slide

Fondacioni ‘Alsar’ çertifikon studentët dhe nxënësit e gjuhës turke në qytetin e Konispolit.

Gjatë ditës së sotme Fondacioni ‘Alsar’ e shtriu aktivitetin e tij drejtë skajit më jugor të hartës së Republikës së Shqipërisë, në qytetin e Konispolit.

Duke e konsideruar dijen dhe nxënjen e saj si shërbimin më të mirë ndaj rinisë shqiptare, Fondacioni ‘Alsar’ çertefikoi nxënësit e shkollës ‘Bido Sejko’ të cilët ja arritën të mësojnë me sukses gjuhën turke.

Në ceremoninë e mbajtur në ambientet e Shkollës së Mesme të Bashkuar ‘Bido Sejko’ ishte i pranishëm edhe shkëlqesia e tij, Ambasadori i Republikës së Turqisë në Tiranë Tayyar Kağan Atay , drejtuesi i Fondacionit ‘Alsar’ z. Mehdi Gurra, drejtuesja e ‘TIKA’ Emine Gizem Başkan, atasheu arsimor pranë Ambasadës së Republikës së Turqisë në Tiranë Metin Bulut, Kryetari i Bashkisë Konispol z.Shuaio Beqiri dhe Kryetari i Bashkisë Konispol në ardhje Ergest Dule.

Duhet theksuar se i gjithë delegacioni i ardhur nga Tirana u prit përzemërsisht nga qytetarët e Konispolit.

Gjatë këtij eventi drejtuesi i Fondacionit ‘Alsar’ Z.Mehdi Gurra shprehu falenderimin për të gjithë qyterarët e Konispolit, për nxënësit dhe studentët pjesmarrës në mësimdhënien e gjuhës turke,  gjithashtu shprehu edhe rëndësinë që mbart mësimi i kësaj gjuhe nga shqiptarët; kjo për shkak të frymës së raporteve tepër pozitive midis dy popujve, por edhe mbi të ardhmen universitare e post-universitare për nxënësit dhe studentët të gjuhës turke në qytetin e Konispolit, të cilët tashmë do i kenë më të lehtë të transferojnë studimet në Republikën e Turqisë.

Fjala e drejtuesit të Fondacionit ‘Alsar’ z.Gurra u përshëndet ngrohtë me duartrokitje në shenjë falenderimi nga pjesmarrësit në aktivitet.

Pas fjalës së drejtuesit të ‘Fondacionit Alsar’ z.Mehdi Gurra, fjala ishte për Z.Tayyar Kağan Atay, Ambasadori i Republikës së Turqisë në Tiranë i cili gjatë fjalës së tij përshëndeti nxënësit dhe studentët që ndoqën mësimdhënien e gjuhës turke, gjithashtu shprehu edhe garancinë e tij për të mbështetur të rinjtë nga qyteti i Konispolit me gjithë vullnetin e tij për asistencë në studime në Republikën e Turqisë dhe për një të ardhmë më të mirë për sa i përket profesionalizmit.

Fjala e Ambasadorit të Republikës së Turqisë u prit me duartrokitje dhe me valvitjen e flamujve shqiptarë dhe turk nga nxënësit e pranishëm në ceremoni si simbol të miqësisë e vëllazërisë ndaj popujve.

Në përfundim të ceremonisë për 13 nxënësit dhe studentët e turqishtes në qytetin e Konispolit u shpërndanë çertefikata personale mbi njohjen e gjuhës turke, gjithashtu në formë shpërblimi për mundin dhe për rezultatet e shkëlqyera në këtë sezon mësimdhënie u akorduan si dhuratë për çdo nxënës nga një smart tablet.

Aktiviteti vijoji në brëndësi të ambienteve të shkollës ‘Bido Sejko’ ku stafi pedagogjik dhe nxënësit e shkollës kishin organizuar një panair me prodhime artizanale, piktura e sende antike të zonës së Konispolit.

Slide Slide Slide

Fondacioni ‘Alsar’ vijon akordimin e këstit të dytë të bursave për studentët e ekselencës.

Përgjatë ditë së sotme dorëzimi i çertefikatave për nxënësit e studentët që ndoqën mësimdhënien e gjuhës turke nuk ka qenë aktiviteti i vetëm për ‘Fondacionin Alsar’. Pas aktivitetit të parë, për studentët e ekselencës në universitetet publike shqiptare u shpërndanë bursa ekselence.

Nga akordimi i këstit të dytë të bursave për studentët e ekselencës përfituan tetëdhjetë studentë nga fakultete dhe degë të ndryshme, për të cilët mbështetja nga ‘Fondacioni Alsar’ do të vijojë edhe në të ardhmen.

Pjesë e kësaj ceremonie ishte edhe shkëlqesia e tij, Ambasadori i Republikës së Turqisë në Tiranë Z.Tayyar Kağan Atay ku sëbashku me drejtuesin e Fondacionit ‘Alsar’ Z.Mehdi Gurra i shpërndanë bursat 47 studentëve të ekselencës.

‘Fondacioni Alsar’ do qëndrojë përkrah çdo studenti ekselence për të krijuar kushtet e duhura të studimit dhe për të nxitur studentët shqiptar për të dhënë maksimumin në studime.

Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide

soap 2 day