Category Page: Uncategorized

‘ALSAR’ vijon përkrahjen ekonomike për jetimët.

Fondacioni ‘ALSAR’ ka vijuar shpërndarjen e ndihmës ekonomike për familjet e jetimëve.
Në bashkëpunim me organizatën humanitare ‘HASENE’ me qendër në Gjermani, në ambientet e fondacionit ‘ALSAR’ u shpërndanë çeqe për jetimët.

Fondacioni ‘ALSAR’ qëndron në krah të fëmijëve jetimë!

Fondacionin ‘Alsar’ në bashkëpunim me Agjencinë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) vijojnë mbështetjen për familjet e jetimëve.

Në projektin e sotëm Fondacioni ‘Alsar’ dhe TIKA u gjendën pranë familjeve të jetimëve ku për 35 familje në nevojë nga fshatra te ndryshem te Elbasanit, Lushnjes, Divjakes dhe Fierit u shpërndarë motokultivatorë bujqësor.

Në aktivitetin e sotëm për dhurimin e mjeteve motorike bujqësore ishin të pranishëm Shkëlqesia e tij, ambasadori i Republikës së Turqisë në Tiranë, Tayyar Kağan Atay, koordinatorja e TIKA-s në Tiranë, Dr. Emine Gizem Başkan, përfaqësues të tjerë të institucioneve turke dhe drejtuesi i Fondacionit ‘Alsar’ z.Mehdi Gurra.

Gjatë fjalës përshëndetëse, ambasadori turk Atay u shpreh se do të vijojnë projektet e tyre nën udhëheqjen e TIKA-s dhe me mbështetjen e Fondacionit ‘ALSAR’ për asistimin e prodhimit bujqësor për familjet në nevojë.

Ai kujtoi se në të kaluarën kanë kontribuar për familjet e jetimëve me fidanë për të mbështetur gratë në prodhimtarinë bujqësore, duke shtuar se në kuadër të projektit kanë siguruar edhe fara dhe plehra kimike.

“Si hallka e fundit e kësaj serie, ne u dhurojmë 35 familjeve makineri bujqësore, veçanërisht mjete të ngjashme si traktorë të vegjël të përshtatshëm për automatizim. Edhe ne si Ambasadë, jemi shumë të lumtur të reflektojmë në terren marrëdhëniet tona të shkëlqyera me Shqipërinë dhe t’i mbështesim aq sa mundemi veçanërisht familjet që kanë nevojë për mbështetje”, u shpreh Atay, duke falënderuar Fondacionin ‘ALSAR’ dhe TIKA-n.

Në përfundim të fjalës së tij z.Ambasador falenderoi popullin mik e vëlla shqiptar për solidarizimin në raport me tërmetin e 6 shkurtit që goditi Republikën e Turqisë
‘Drejtuesi i Fondacionit Alsar’, z.Mehdi Gurra, u shpreh se sot po realizojnë projektin e radhës për t’u ardhur në ndihmë familjeve me jetimë.

“Ky projekt vjen në vazhdim të projekteve që kemi nisur për familjet e fëmijëve jetimë të cilët kanë tokë në përdorim. Është një mjet që u shërben të gjitha familjeve të cilat i kanë këto mundësi për të përdorur, për të punuar tokën e tyre, për të nxjerrë të ardhura, për të rimëkëmbur ekonominë e tyre”, u
shpreh Gurra.

Pjesë e projektit të TIKA-s janë 35 familje që kanë fëmijë jetimë, që trajtohen nga Fondacioni ‘ALSAR’.

Slide Slide Slide Slide Slide

Fondacioni Alsar’ me rastin e ‘Fiter Bajramit’ organizoi pritje për mysafir e bashkëpunëtor.

Fondacioni ALSAR hapi sot dyert për të pritur mysafirë për Fitër Bajramin.
Autoritete, personalitete dhe bashkëpunëtorë, u pritën nga kryetari i Fondacionit ALSAR, me të cilin shkëmbyen urimet e përzemërta.
Z. Mehdi Gurra priti zëvendës kryetarin e Bashkisë së Tiranës, z. Andi Seferi, nën-prefektin e qarkut të Tiranës, z.Bashkim Haxhiu dhe kryetarin e Sindikatës së Arsimit z.Nevruz Kaptelli.
Mysafirët i uruan festën z. Mehdi Gurra, për të vijuar më pas me të një bisedë të lirshme.
Mes qindra vizitorëve e mysafirëve ishte dhe kryetari i shoqatës “Tirana”, z. Arben Tafaj, urues gjithashtu për festën në mbarim të muajit të madhëruar të Ramazanit. Pritjet dhe përcjelljet e mysafirëve i shoqëroi atmosfera festive e kësaj dite, e pranishme kudo. Aktiviteti i gjerë dhe tepër i lavdërueshëm humanitar i Fondacionit ALSAR zuri vend në biseda.
Në shkëmbimet e mendimeve u vu në pah dhe masiviteti në ritualet dhe në festimet e Fitër Bajramit. Për mysafirët u servirën ëmbëlsira, ndjekur nga urimi, “Për shumë vjet!”

Slide Slide Slide Slide Slide

Fondacioni Alsar uron gëzuar Fiter Bajramin

Fondacioni Alsar i uron çdo besimtari, çdo qytetari të vendit tonë, çdo bashkëkombësi, një ‘Fiter Bajram’ të gëzuar, të hareshëm, shpirtpasurues me përkushtim, me ndjenja të larta njerëzore dhe shpirtërore!

Dita e ‘Fiter Bajramit’ simbolizon sakrificën dhe adhurimin njerëzor drejtuar vetëm dhe vetëm tek Krijuesi.

Përgjatë 30 ditëve të Ramazanit, besimtarët musliman u privuan nga ushqimi i përditshëm për të ushqyer shpirtin me vepra të mira e përkushtim për të arritur në këtë ditë të bekuar.

Përjetimi i ‘Fiter Bajramit’ me këtë frymë devotshmërie është festimi më përmbushës i kësaj dite.

Gëzuar vëllezër e motra, qytetarë dhe qytetare, besimtarë dhe besimtare!

Ramazan të mbarë, agjërim të lehtë e të pranuar!

Fondacioni ALSAR uron çdo besimtar musliman në këtë ditë të parë të Ramazanit për agjërim të lehtë e të pranuar!

Ramazani është muaj i përkushtimit në besim, muaj i bekuar që na afron me njëri-tjetrin dhe që i forcon ndjenjat e dhembshurisë dhe të solidaritetit në shoqëri.

Dhënia pas devotshmërisë dhe adhurimit theksueshëm në Ramazan është reflektim i vetëdijes për Krijuesin tonë.

Përkorja, modestia, kujdesi i shtuar në sjellje, përzgjedhja e fjalëve të thëna, qëndrimi larg gjërave të zakonshme dhe të domosdoshme në përditshmërinë tonë, mosngrënia dhe mospirja gjatë ditës, janë shprehje e vullnetit për t’iu përulur nënshtrueshëm të Plotfuqishmit.

Le të shërbejë ky muaj për të na bërë më të mirë, më të devotshëm, le të na thellojë në bërjen e të mirave dhe në ndalimin e të këqijave!

Na i bëftë, pra, ky Ramazan zemrat më të dëlira, na afroftë më tepër me Zotin!

18 Marsi, dita e fitores së Çanakalasë

Turqia kremton sot 108-vjetorin e ngadhënjimit në Çanakala të së mirës mbi të keqen, të betejës për mbijetesën, të epopesë madhështore dhe të paharrueshme, shkruar me gjak dëshmorësh.

Populli turk përulet me respekt dhe mirënjohje të thellë në këtë ditë para kujtimit të të rënëve, atyre që sakrifikuan jetën për liri e vatan.

Një faqe e shndritshme u shkrua në histori atë mars të 1915-s me burrërinë dhe vetëmohimin e luftëtarëve. Lufta u fitua në saje të sakrificës dhe idealeve të larta, të përqafuara dhe nga shumë shqiptarë, luftëtarë dhe të martirizuar në frontin e fitores.

Në 18 mars iu dha goditja e madhe ëndrrës dhe synimeve të pushtuesve. Ajo datë qe një pikë kthese vendimtare, një ditë e cila paralajmëroi dritën e së ardhmes.

Fitorja e Çanakalasë, Dita e Dëshmorëve, kremtohet sot ndërsa populli turk bën një tjetër betejë, atë të mëkëmbjes nga një fatkeqësi natyrore e përmasave apokaliptike. Frymëzuar nga ai ngadhënjim i një shekulli e më shumë, Turqia do ia dalë sërish me vitalitetin e saj!

Dhe ne i kujtojmë me nderim të rënët e luftës së Çanakalasë. Fondacioni ALSAR e përkujton me tërë solemnitetin epopenë e lavdishme të 1915-s! Turqisë i urojmë shërim të shpejtë nga plagët e tërmeteve shkatërrimtare, i urojmë begati dhe përparim!

soap 2 day